header 1
blueprint3

TECHNONICOL

Material

MOD DE APLICARE

Mod de aplicare

aplicatii si accesorii

Detalii de executie pentru : - izolarea aticurilor - click aici

                                               - aplicare Tehnoelast VENT - download

     1. Pregatirea suprafetelor .

Suprafata suportului trebuie sa fie plana , lipsita de praf si perfect uscata . Se respecta panta minima pentru o evacuare completa a apei pluviale .

Substratul poate fi din mortar de ciment sau din lemn . La repararea acoperisurilor vechi este recomandata eliminarea completa a straturilor hidroizolatoare deteriorate cu restabilirea ulterioara a substratului din mortar de ciment . Daca exista posibilitatea de a pastra straturile hidroizolatoare existente (sau eliminarea acestora partiala ) taiati umflaturile , curatati si eliminati apa din substrat , nivelati dupa posibilitati suportul . Suprafata de hidroizolat , care trebuie sa fie uscata , se amorseaza cu emulsie de bitum pe baza de solventi .

   

      2. Executarea suprapunerilor

Aplicarea membranelor trebuie inceputa din partea inferioara a acoperisului spre partea superioara prin suprapunere .

Evitati suprapunerile incrucisate . La executarea hidroizolatiilor in mai multe straturi , stratul ulterior trebuie orientat in aceeasi directie cu cel anterior dar cu o mica deplasare pe orizontala .

      3. Termosudarea

Pentru punerea in opera a membranelor , acestea se deruleaza pe toata lungimea , se aliniaza cu grija marginile alaturate , dupa care se ruleaza de la ambele capete spre centru , si se incepe lipirea cu flacara , incalzirea se face cu flacara tangenta la membrana , avand grija sa se evite supraincalzirile excesive pentru a nu distruge membrana. Jonctiunea fasiilor incalzite cu grija pana la o fuziune partiala a masei, finisata pe margini ,cu mistrie calda cu capatul rotunjit , cere o suprapunere longitudinala de cca. 10cm  si la capete de cca. 15cm. Punerea in opera a stratului impermeabilizat , poate fi , in raport cu suportul , independenta , semiaderenta sau total aderenta , in functie de caracteristicile suportului si tipul de interventie .

Suprafata membranei , protejata cu filtru termofuzibil trebuie pusa mereu spre suport si incalzita uniform pentru a obtine o buna distributie a punctelor de ancorare.

DIVERSE SCULE FOLOSITE

site gazduit de mxhost